Iepenloftspul Burgum 2013

 

Voor de bewerking van de Italiaanse film ‘Mine Vaganti’ heeft Jaap een decor gemaakt dat het openluchttheater in Burgum in Italiaanse sferen brengt. Het decor stelt een Italiaanse tuin voor, met daarin grote linnen kasten.

Iepenloftspul Burgum zet in mei en juni 2013 een toneelbewerking van de Italiaanse film ‘Mine vaganti’ (2010) op de planken. De voorstelling draait om een grote traditionele familie van pastamakers in Italië. De vader wil het bedrijf overdragen aan zijn beide zonen. De jongste zoon Tomasso leidt een comfortabel leventje in Rome en woont samen met zijn vriend; een leven waar zijn conservatieve familie niet van op de hoogte is. Als zijn vader hem vraagt om terug te keren om mee te werken in het pastabedrijf, besluit Tomasso, die daar helemaal geen zin in heeft, om uit de kast te komen. Maar tijdens het familiediner worden zijn plannen gedwarsboomd door zijn broer Antonio. Tomasso belandt onverwacht in een situatie die hij te allen tijde had willen vermijden. Er ontstaan confrontaties tussen de traditionele familiewaarden en de visie van anderen die ruimdenkender zijn; dit wordt evenwel met de nodige humor gebracht.

Voor meer informatie, kijk op de website van Iepenloftspul Burgum.

Familie residentie, slaapkamers, ziekenhuis, terrasje in de stad, de bakker, tassenwinkel, waar speelt het niet? De jongens zijn niet wat ze van pa zouden moeten zijn en wat of wie komt er nog meer uit de kast? Een Italiaanse tuin met tuinmuur, een paar dakpannen, zes kasten en een grote eettafel vormen het decor voor ‘Passy of Pasta’, rest voor u de vraag wat zit er in de kast en hoe komt het er uit?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.